Vintertur, region Fyn, Januar 2011.

Det var den næstsidste dag i januar, vejret var rigtig dejligt, men koldt. Der var kaldt til køretur i det østfynske vinterlandskab. 15 ekvipager dukkede ud af morgendisen kl. ca. 10.00, og gjorde holdt på rastepladsen på rute 165, ved Nyborg lige nord for motorvejen. Lidt fælles morgenhygge og kaffe, hvor mon vi skal hen i år??? Det var der ikke lige nogen der kunne huske noget om.

Efter lidt lettere forvirring, faldt det spontant i undertegnedes og fruens lod at finde på en rute (vi havde medbragt et kort). Så var det bare om at klø på, vi valgte at køre sydover, ad snedækkede småveje, gennem Kullerup, Refsvindinge og Kogsbølle, hvor det lykkedes at få nogle overraskende idylliske indtryk. Første stop blev ved Dammestenen i Hesselager, hvor der blev foretaget kontrol af om kaffe og the stadig var varmt nok til at drikke.

Derfra fortsatte vi mod syd, så tæt på storebæltskysten som man kan komme ad offentlige veje, indtil vi nåede Svendborg, hvor vi drejede ud på Thurø, vi havde fået den ide at madpakken skulle fortæres på stranden eller i skovkanten ved Smørmosen.

Da det blev tid til at sadle op igen (vi skulle jo helst alle nå hjem til en håndboldfinalekamp) ledte vi kortegen tilbage til Fyn, gennem Svendborg, og videre ad småvejene langs kysten, gennem Rantzausminde forbi Lehnskov, og over den lille træbro i Ballen, gennem Fjellebroen og Nakkebølle mod Faaborg. Inden vi nåede så langt, tog vi et lille sving ind i landet for at køre rundt om søen og parken ved Holstenshus.

På turen herfra og ind til Faaborg virkede det pludselig helt naturligt at slutte med en lille grusvej hvor vi fik et sidste, men helt fantastisk kik ud over et solbeskinnet øhav (bare man dog havde husket at pudse sine vinduer). Nu var der kun et kort stykke vej ind til stationen i Faaborg hvor der blev linet Land Rovers op og kontrolleret kaffetemperatur en sidste gang.

Helle og jeg takker alle for den tillid og tålmodighed I udviste, og skulle det være en anden gang, såååhhh

Mvh. 6182 Claus.